Ernest Knoors, a korábbi F1-es mérnök bírálta Fred Vasseurt. Szerinte egy erősebb vezetés nem engedhette volna meg azt a harcot, amit a két Ferrari vitt végbe az Olasz Nagydíjon.

Sainz a pole pozícióból kezdte a Ferrari hazai versenyét Monzában. A spanyol a harmadik volt az utolsó öt körben, miután nem tudta visszatartani az olaszoknál gyorsabb Red Bull pilótákat. Majdnem elveszítette a harmadik helyet is. Charles Leclerc folyamatosan nyomás alatt tartotta. Közel kerültek ahhoz, hogy többször is letaszítsák egymást a pályáról. A Ferrari főnöke szerint semmi baj nincs azzal, ha a két pilótájuk verseng egymással. Versenyezhettek egymással, de kockázatot nem vállalhattak. Ernest Knoors szerint ez egy kockázatos küzdelem volt.

„Kockázatos küzdelem volt. Amit nem értek a Ferraritól, az az, hogy ha tudod, hogy gyorsan kopik az autó abroncsa, akkor nem akarod, hogy a két versenyződ ilyen közel kerüljön egymáshoz. Hagyni kellett volna, hogy tiszta levegőben autózzanak. Nem szabadott volna engedni, hogy versenyezzenek egymással. Elhasználték az abroncsaikat. A végén már Carlos is szenvedett. Egy erősebb csapatvezető itt azt mondaná: „Srácok, nem akarom ezt látni. A verseny még hosszú; Szeretném nyitva tartani a lehetőséget a verseny végére, és ez stratégiailag egy kicsit erősebb lenne. Srácok, ez az, és maradjatok távol egymástól, és ügyeljetek arra, hogy semmi hülyeséget ne csináljatok.’ Ezt kellett volna utasításban kapniuk.”- árulta el Ernest Knoors, a korábbi F1-es mérnök.