Helmut Marko úgy véli, csak idő kérdése, hogy Sebastian Vettel mikor tér vissza a Forma-1-be. Más munkakört még betölthet, de a versenyzői állást sem tartotta kizártnak.

Vettel a tavalyi szezon végén távozott a sportágtól. A négyszeres világbajnok a családjával tölti az idejét. A német ex pilóta is elárulta, hogy nem zárkózik el a visszatéréstől. Az elmúlt időszakban keveset lehetett Vettel-ről hallani,de különféle eseményeken, például a Goodwood Festival of Speed-en és a Red Bull nürburgringi futamán volt kint. A Monacói Nagydíjon is felfigyeltek rá. Sőt, Daniel Ricciardo-t is meglátogatta a silvesstonei gumiteszten. Helmut Marko szerint Vettel Forma-1-es történetének utolsó fejezete még nincs befejezve.

„Szerintem Sebastian úgy érzi, jelenleg nincs konkrét feladat, és nem tudja pontosan, mit kellene tennie. Valahogy döntenie kell. Úgy gondolom, hogy a pilóta karrierje még nem zárult le. Max mellé nem szeretnénk szerződtetni. Különben is. Fix szerződéseink vannak. Sergio 2024-ig szerződés köti a Red Bull-hoz. Már van egy tapasztalt versenyzőnk Daniel Ricciardo-val. Ha Sebastian visszatér, azt hiszem, csak egy topcsapatban akar lenni, és újra a győzelmekért szeretne hajtani.”- árulta el Helmut Marko, akinek szavait a PlanetF1 idézte.