A Haas pilótája elismeri, hogy a VF-23-asukkal kapcsolatos fő probléma megnehezíti az amerikai csapat dolgát. Magnussen ezeket a problémákat szeretné megoldani.

A pletykák szerint a Haas csapat bemutatja VF-23 egy „b-spec” változatát a közelgő austini versenyen, ami az első lépés lesz a 2024-es új autókoncepció elfogadása felé. Kevin Magnussen abban reménykedik, hogy a Haas meg tud oldani egy kulcsfontosságú problémát. Főleg a gumikopással kapcsolatos gondok azok, amit orvosolni kellene.

„Az autóban van még némi teljesítmény. Úgy tűnik, Nico gyakrabban ki tudja hozni az autóból a maximumot, mint én. Csak kétszer tudtam bejutni a Q3-ba. A versenyen így tudtam pontot szerezni. Szóval az autó többre is képes, de túl érzékeny. Főleg az án vezetési stílusomhoz. Csapatként azért küzdünk, hogy életben tartsuk az abroncsokat. Egy bokszkiállás után olyan érzésünk van, mintha újra visszatértünk volna a versenybe. Van, hogy nyerünk időt a többiekhez képest, de ezt gyorsan elveszítjük a gumikopás miatt. Szóval, várom a megoldást.”- árulta el Kevin Magnussen.