Ferrari kettős sikerrel kezdődött el a Szingapúri Nagydíj versenyhétvégéje. Sergio Perez szerint már a hétvége előtt sejtették, hogy számolni kell az olaszokkal. Max Verstappen pedig elismerte, hogy nem úgy alakultak a pénteki szabadedzéseik a 2023-as Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon, mint arra számítottak volna.

A Red Bull arra számított, hogy Szingapúrban nehéz dolguk lesz. A pénteki szabadedzéseken azonban nyoma sem volt az energiaitalos csapat idei domináns formájának. Az időmérős szimulációk után csak a 7.-8. legjobb időt autózták a lágy gumikon 0,692 és 0,732 másodpercre az este leggyorsabb Carlos Sainznál. Ahogyan azt az időeredmények sugallják, nem volt elégedett a csapat sztárpilótája, Max Verstappen. Perez is azt mondta, hogy számoltak a Ferrari erejével.

„Tudtuk, hogy a Ferrari nagyon erős lesz itt, de arra nem, hogy ekkora lesz a lemaradásunk tőlük. Jó nagy kihívás elé állítottak minket.. Van egy pár érdekes jelenség, amikkel még foglalkoznunk kell ma este, és remélhetőleg rá fogunk jönni, hogy miért történtek. A második szabadedzésen különösen szenvedtünk az autó hátuljával, szóval nagyon sok dolgunk van. ó beállításokat kell találnunk, mert az időmérő nagyon fontos. Hiába volt jó a versenyszimulációkon a tempónk, az nem fog sokat érni itt az időmérő nélkül.”- árulta el Sergio Perez, akinek szavait a RacingNews365 idézte. A második edzés után Verstappen a következőket mondta:

„Egy kicsit rosszabbak voltunk ma, mint amire számítottunk. Végig szenvedtem az autó egyensúlyával, hiába próbáltunk ki egy csomó dolgot a második edzés alatt. Volt, ami működött, de volt, ami nem. Egyszer sem sikerült tökéletesen vezethetővé tennünk az autónkat. Elég sok területen kell majd dolgoznunk ma este, mert van egy pár dolog, amit nem értünk. Mindent megpróbálunk, hogy megszerezzük, de igen nagy a különbség. A Ferrari nagyon gyors, miközben mi sokkal rosszabbak vagyunk annál, amire számítottunk a hétvége előtt.

Wolff