Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke elégedett a Scuderia pénteki munkájával. Nem is csoda, hiszen mindkét edzést a Ferrari nyerte. Pilótáik az első két helyen zárták a pénteki napot. De ez a meccs még nincs lefutva, mert a Red Bull életre fog kelni.

A Ferrari gyanította, hogy kedvezhet a 2023-as Forma-1-es autójának a szingapúri vonalvezetés megváltozása. Arra azonban így sem számítottak, hogy a csapat saját bevallása szerint is rossz magas leszorítóerős hátsó szárnyával is ennyire versenyképesek lehetnek. Frederic Vasseur csapatfőnök szerint ez volt a Ferrari idei legjobb pénteki napja.

„Váratlan volt, hogy pont egy ilyen pályán fogunk jól teljesíteni, de ennek jó munkával alapoztunk meg. Az időmérőn ugyanúgy tökéletesen kell menedzselnünk a gumikat, de jó érzés, hogy nem a középmezőnyből kell dolgoznunk. Nekünk is van még hova fejlődnünk, ahogyan mindenki másnak is. Eddig jól sikerültek az időmérős köreink, és a pilótáink is elégedettek, ami a csapat lelkesedésére és hangulatára is jó hatással van. Őszintén, nem érdekel, hogy mi történik a Red Bull-lal. Így is bőven van elég tennivalónk a saját autónkkal, a pilótáinknak sem kell másokra gondolniuk. Valószínűleg a tapasztalataik alapján holnap ismét előhúzzák a tempójukat, de igaz, hogy ma nehéz napjuk volt. Az ő teljesítményükkel azonban én nem tudok mit kezdeni, nekünk is a saját feladatainkkal kell foglalkoznunk.”- árulta el Frederic Vasseur.