A hétszeres világbajnok arra számít, hogy a Mercedes elég gyors lesz ahhoz, hogy felvegye a versenyt a Ferrarikkal és a Red Bull-okkal. A brit pilóta reméli, hogy dobogóra állhat a hétvégi Szingapúri Nagydíjon.

Lewis Hamilton abban reménykedik, hogy a Mercedes meg tudja ismételni a tavalyi teljesítményét a Szingapúri Nagydíjon, és harcban lehetnek a dobogós helyekért. A nagy leszorítóerejű szingapúri pálya az egyike volt azoknak, mely többször feküdt már a Mercedesnek. Ez a tulajdonság az idei W14-re is átragadt. Bár, a vasárnapi rossz teljesítmény miatt nem tudtak jó eredményt elérni. Hamilton a Brit Nagydíj óta nem állhatott dobogóra. Szoros harcban áll Fernando Alonsóval és Sergio Perezzel a pilóták bajnokságának második helyéért. A Red Bull Szingapúrban megnyerheti a bajnokságot, ha 43 ponttal többet szerez a Mercedesnél.

„Azt hiszem, hogy itt versenyképesnek kell lennünk. Tavaly nagyszerű versenyünk volt. A tavalyi autót tekintve remélem, hogy az idei már jobban fog teljesíteni. Talán egy kicsit közelebb kerülünk egymáshoz, remélem, a dobogóért harcolhatunk.”- kezdte Leiws Hamilton. Vajon a brit pilóta mit szól a pálya nyomvonalának módosításához? „Ez egy rövid egyenes, így nem hiszem, hogy bárkinek különösebb előnye lenne. Általában sehol nem részesítik előnyben az autónkat, de ez egy olyan pálya, ahol eddig jól teljesítettünk. Hajlamosak vagyunk egy kicsit gyorsabbak lenni, mint gondoltuk volna. Szóval remélhetőleg ezen a hétvégén is így lesz.”- árulta el a brit pilóta.