Az Alfa Romeo csütörtökön bejelentette, hogy Zhou Guanyu jövőre is a csapatnál marad. A kínai pilóta megerősítette, hogy a szerződése csak 2024-re szól.

Az Alfa Romeo csütörtökön (szeptember 14-én) megerősítette, hogy Zhou és Bottas lesz a csapat 2024-es pilótafelállása. Tehát a csapatnál nem lesz nagy változás. Bottas és a Zhou páros a harmadik közös szezonjukra készülhetnek. Zhou Guanyu megerősítette, hogy új Alfa Romeo szerződése mindössze egy évre szól. Miközben az Audi alig több mint két év múlva átveszi a csapatot, Zhou kijelentette, hogy az alakulat a jövő éven túl is nyitva tartja a versenyzői lehetőségeket.

„A következő évem eldőlt. A 2024-es év biztosított, utána pedig a csapat egy újabb projektbe száll be. Egy év múlva már többet fogunk tudni. Minden lehetőséget nyitva tartunk.”- kezdte Zhou. Arra a kérdésre, hogy tárgyaltak-e más csapatokkal a következő évre vonatkozóan, Zhou azt mondta: „Úgy gondolom, hogy ez nagyon egyértelmű volt, miután sok csapat bejelentette pilótáit. Az év elején csak a vezetésemre koncentráltam, majd félúton vagy a nyári szünet előtt megnéztem, milyen lehetőségek vannak. Természetesen vannak más lehetőségek is, de számomra az volt a prioritás. Szerettem volna az Alfa Romeo-nál maradni. Idén talán a Tárgyalások egy kicsit hosszabbra nyúltak a vártnál, de ez csak a részletek miatt volt. Én nagyon lelkes voltam. Nem mintha sok szabad helyünk lenne, és úgy érzem, nagyon boldog voltam, hogy a mérnökeimmel, az általam már ismert emberekkel dolgozhatok tovább.”- árulta el Zhou Guanyu.