A Ferrari mindkét pénteki szingapúri edzést megnyerte. A rivális Red Bull küzdött. Az olasz csapat arra számította, hogy küszködni fog Szingapúrban.

Charles Leclerc elismerte, hogy meglepődött a Ferrari erős tempóján. A monacói pilóta nyerte az első edzést. A második edzésen nem sokkal, de csak a második helyen végzett. A Red Bull eddig minden hétvégén dominált. Szingapúrban fordult először, hogy a Milton Keynes-i székhelyű csapat nem tudott az első háromban végezni. Leclerc azonban arra számít, hogy a Red Bull újra formába lendül az időmérőn.

„Igen, meglepődtünk. De mi sem vagyunk elragadtatva. Még csak a két edzésen vagyunk túl. Még a többiek sem mutatták meg, mire képesek. Nem lehetünk elragadtatva, de az igaz, hogy legalábbis pénteken nem számítottunk ilyen teljesítményre. Jól indult a hétvége, de magunkra kell koncentrálunk. Nagyon szoros csata lesz. Arra számítok, hogy közel leszünk egymáshoz. Remélem, nem érnek rossz meglepetések, és kevésbé leszünk versenyképesek, mint ahogy azt jelenleg. Egyelőre minden jól alakul.”- árulta el Charles Leclerc.