A Ferrari pilótája nyerte a második szabadedzést Szingapúrban. Csaapattársa, Charles Leclerc lett a második. Sainz szerint öt pilóta esélyes a pole megszerzésére.

A Red Bull.on kívül szerintünk senki sem számított arra, hogy a Ferrari erős lehet Szingapúrban. Mindkét edzést a Ferrari párosa nyerte és az első két helyen zártak. George Russell volt az, aki közel tudott maradni a Ferrarikhoz. A Red Bull szenvedett. Sainz arra számít, hogy mind az öt élcsapat, köztük a jelentősen fejlődő McLaren is versenyben lesz a pole-ért. Sainz elismerte, hogy csapattársához, Leclerchez hasonlóan őt is meglepte a pénteki duplázás, de úgy érzi, ez annak köszönhető, hogy a csapat kezdettől fogva jó irányba haladt a beállításokkal.

„Nem, nem hiszem, hogy a Red Bull bajban lenne. Ha megnézzük a hosszú távú tempójukat, máris ők a legerősebbek. Szóval azt hiszem, ha egyszer megoldják az egykörös tempót, ott lesznek a pole-ért. Remélhetőleg részt vehetünk ebben a küzdelemben, de úgy tűnik, hogy az Aston Martinnak, a McLarennek és a Mercedesnek is ott lesznek ebben a harcban. Izgalmas napnak nézünk elébe, és remélhetőleg a legjobbat tudjuk kihozni belőle. A múltban nagyon furcsa teljesítményingadozásokat láttunk ezen a pályán. Eddig úgy tűnik, hogy fekszik a mi autónknak ez a pálya. Még sokat fog javulni a pálya. Minden azon múlik, hogy ki találja meg a tökéletes beállítást.”- árulta el Carlos Sainz.