A szingapúri nagydíj időmérő edzése tartogatott pár meglepetést. Többek között a két Red Bull Q2-es kiesése is ide tartozott. Sergio Perez szerint bejuthatott volna a Q3-ba, de megforgott. Így esélye sem volt továbbjutni.

Perez az utolsó Q2-es gyors körében már a top 10-en kívül volt. Javítania kellett idején, de a Red Bull küszködött eddig Szingapúrban. A mexikói pilóta azonban a 2-es kanyarban megforgatta autóját. Sergio Perez elárulta, hogy probléma lépett fel az erőforrásával. Úgy gondolja, hogy ennek is köze van ahhoz, hogy megforgatta a Red Bull-t a Q2-ben.

„Nagyon nehéz volt. Itt-ott végrehajtottunk néhány változtatást, de úgy tűnik, semmi sem változtatja meg az egyensúlyt. Aztán csak rontott a helyzeten, hogy nem tudtam élni az utolsó lehetőséggel. A motorral is lehetett valami probléma. A Q2-es gyors körben elvesztettem az autó feletti irányítást. Kár érte, mert volt esélyem arra, hogy bejussak a Q3-ba.”- árulta el Sergio Perez. Arra a kérdésre, hogy elszálltak-e a győzelmi esélyei Szingapúrban, Perez azt mondta: „Igen, határozottan. Úgy gondolom, hogy ha sikerül néhány pontot szereznünk, azzal elégedett leszek.”- zárta a mexikói pilóta.