Charles Leclerc a harmadik helyről vághatott neki a Szingapúri Nagydíjnak. Végül csak negyedik lett, de ezt is George Russell kiesésének köszönhette. A monacói pilóta megvédte a Ferrari stratégiáját.

Charles Leclerc úgy véli, hogy a Ferrari helyesen döntött akkor, mikor a Virtuális Biztonsági autós fázis alatt nem hívták ki a bokszba. Még annak ellenére is, hogy emitt nem állhatott a dobogóra. De mi is történt?

Esteban Ocon egy technikai ok miatt kiesett a versenyből. A rossz helyen parkoló Alpine miatt a virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. A két Mercedes ki is állt a bokszba. Leclerc is így akart tenni, de a csapat azt mondta neki, hogy maradjon kint. Mivel a Mercedes friss abroncson volt, könnyen megelőzték Leclerc-t. A monacói pilóta így visszaesett az ötödik helyre. Még Max Verstappen is majdnem elkapta a Ferrari pilótáját.

„Nehéz volt a kemény gumikon. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon jó versenyünk volt. Pontosan ezt akartuk tenni. Carlos-nak egy kis időt akartunk nyerni. Azt szerettük volna, ha Carlos egy körrel később áll ki a bokszba és így az élre állhat vissza. Sajnos a biztosnági autós fázis miatt több helyet vesztettem. A kemény gumikkal a lehető legjobbat szerettem volna kihozni az autóból, de George megelőzött, majd Lewis is. Utána minden a célba éréséről szólt.”- árulta el Charles Leclerc.