Kevin Magnussen úgy gondolja, hogy „soha nem küzdött ennyire keményen”. A dán pilóta a Miami Nagydíj óta nem végzett a legjobb 10 között. Szingapúrban ez sikerült. A 10. helyen zárt a vasárnapi futamot.

A 2023-as év is nehéz a Haas számára. Az időmérőn jó a tempójuk, de a futamon gyorsan elhasználódnak az abroncsaik. Ezt meg kellett oldaniuk. Nagy frissítési csomaggal készülnek az Egyesült Államok Nagydíjára. De Szingapúr jó esélyt kínált a csapatnak arra, hogy pontot szerezzenek. Miami óta nem szereztek pontot.

Magnussen az időmérőn a hatodik helyen zárt. Nico Hulkenberg pedig a kilencedik helyről várhatta a rajtot. Szingapúrban nehéz előzni és ez jó esélyt kínélt a két pilótának arra, hogy pontot szerezzenek. Magnussen a 10. helyen végzett, 1,3 másodperces előnnyel Alexander Albon előtt.

„Nagyon örülök ennek, kemény küzdelem volt. Azt hiszem, soha nem küzdöttem még ennyire egy pontért. Örülök az egy pontnak is. Egy jó időmérő után csalódott lettem volna, ha nem sikerül pontot szerezni. Volt egy pont, mikor azt hittem, nem fog sikerülni. Az abroncsok jól működtek. Jó volt a tempó is. Sikerült pár pozíciót nyerni. Néhányan kiestek előlünk. Így pontot szereztem. Volt egy lehetőségünk és éltünk vele. Mindig azt mondtam, hogy minden lehetőséget ki kell használni. Minden versenyhétvégén tudjuk, hogy a versenytempónk nem lesz jó. Az abroncsok is gyorsan kopnak. Ha van egy lehetőség, akkor azt ki kell használunk. Szingapúrban ezt meg is tettük. Nem igazán az önbizalomról van szó. Nagyon keményen dolgoztam ezért. Meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek.”- árulta el Kevin Magnussen.