Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, semmit sem változtatna a Szingapúri Nagydíj végén megfogalmazott késői stratégiájukon. Ma is úgy csinálna mindent, ahogy akkor tettek.

Hamilton és Russell még vezette a szingapúri futamot azelőtt, hogy kiálltak volna a bokszba kereket cserélni. Russell eleinte gyorsabb volt, de úgy tűnt, hogy lelassult, amikor utolérte Lando Norris-t. Hamilton viszont ezen a ponton gyorsabbnak tűnt Russell-nél.Hamilton egy hiba után kis híján megelőzte Russellt. Az utolsó körben Russell utolsó hibáját követte el és a falban végzete. Toto Wolff arra a kérdésre, hogy fontolóra vették-e a pilóták cseréjét, a következőket mondta:

„Nem. Szerintem mindketten a győzelemért hajtottak, és ilyen körülmények között csak hagyni kell, hogy versenyezzenek, és megküzdjenek egymással. Szerintem ez volt az abszolút helyes stratégiai döntés. Meg akartuk nyerni a versenyt, ezért vállaltuk a kockázatot. A hét minden napján ugyanígy döntetnék. A háttérben matematikusok és stratégák dolgoznak a legjobb megoldások kidolgozásán.”- árulta el Toto Wolff.