A tavalyi Japán Nagydíj alatt elég sokat esett az eső. Most megnézzük, hogy mikor kezdődnek a programok és ez alatt milyen idő várható. Vajon idén sok eső várható vagy száraz idő lesz Suzukában?

Ezen a hétvégén a suzukai pálya ad otthont a Japán Nagydíjnak. Ez lesz az F1 16. állomása. A szingapúri és monzai száraz hétvége után úgy tűnik, hogy a suzukai hétvége egy része esős lesz. A szeptemberi hónap egy esős hónap Japánban. Általában 195 milliméter eső szokott esni. A WeerOnline.com szerint pénzeken felhős idő lesz japánban és az délelőtti edzés alatt lehet egy-egy zivatar is. Délutánra csökken a záporok esélye. Talán a második edzést már száraz körülmények között bonyolíthatják le.

Szombatra és vasárnapra kevés az esély egy zápor kialakulására. Az időjósok szerint sok napsütés várható. Ha vasárnap lenne egy zápor, az nem lesz olyan intenzív és hosszan tartó, mint tavaly. Japánban jelenleg 30 fok körül alakul a hőmérséklet. A pénteki eső után 28 fokra hűlhet a levegő.

Mikor kezdődik a Japán Nagydíj?

Max Verstappen tavaly megszerezte második bajnoki címét Japánban. Idén ezt itt nem tudja bebiztosítani. Legkorábban Katarban nyerheti meg a bajnoki címet. Ehelyett a Red Bull zsinórban második konstruktőri bajnoki címét nyerheti meg Japánban. Az 53 körös verseny helyi idő szerint 14:00-kor kezdődik Japánban. Európában a következő időpontokban láthatjuk az F1-et.

Péntek

04:25 Forma-1 – 1. szabadedzés
07:55 Forma-1 – 2. szabadedzés

Szombat

04:25 Forma-1 – 3. szabadedzés
08:00 Forma-1 – Időmérő edzés
12:45 Forma-1 – Időmérő edzés (Ism.)

Vasárnap

06:00 Forma-1 – Pilótaparádé
06:30 M4 Sport Stúdió
07:00 Forma-1 – Futam
12:30 Forma-1 – Futam (Ism.)