A McLaren bejelentette, hogy meghosszabbították Oscar Piastri szerződését. Az ausztrál pilóta több éves szerződést írt alá, mely csak 2026 év végén jár majd le.

A Mclaren csapat két pilótájának jövője jelenleg biztosra vehető. Lando Norris szerződése 2025 év végéig szól. Piastri 2022 végén csatlakozott a csapathoz a wokingi csapathoz. Az ausztrál pilóta idén több alkalommal is bizonyított már. Belga Nagydíj sprintversenyén szerzett második, a Brit GP-n pedig negyedik hellyel megmutatta, hogy igenis van helyes a rajtrácson.

„Nagyon örülök, hogy sok évre meghosszabbíthatom a McLarennel való együttműködésemet. A Mclaren-nel szeretnék a győzelemért harcolni és az alapok már le vannak fektetve ahhoz, hogy ezt a célt elérjük. A csapat megbecsült tagjának érzem magam. Így nem volt nehéz döntés. Nagyon jól esik, hogy a csapat ennyire bízik bennem. Már egy fél szezon után is.”- árulta el Oscar Piastri. Zak Brown is le volt nyűgözve Piastri teljesítménytől. A Mclaren vezérigazgatója a következőket mondta:

„Örülök, hogy 2026 végéig folytathatjuk az együttműködést Oscarral. Hihetetlen tehetség és értékes a csapat számára, így fantasztikus, hogy hosszútávon velünk marad. Oscar már most bizonyítja, mire képes. Megmutatta mit tud a pályán. Remekül beilleszkedett a csapatba, és az egész McLaren Racing család nagyra értékeli. Jó lesz látni, ahogyan fejlődik a pályán és azon kívül is.”- árulta el Zak Brown.