A Red Bull még mindig nem adta meg a válaszokat arra vonatkozóan, hogy miért múlták önmagukat is alul Szingapúrban. Nem értik, hogy miért esett vissza a teljesítményük.

Sergio Perez elismerte, hogy kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy az autó hogyan teljesít majd a Japán Nagydíjon. A Milton Keynes-i alakulat abban bízott, hogy idén minden futamot behúznak. Ez az álom Szingapúrban szertefoszlott. Az RB19-es már a szabaedzéseken is szenvedett és nem volt meg a kellő tapadásuk. Max Verstappen és Perez is kiesett a Q2-ben. A futamon az ötödik és nyolcadik helyen végeztek. Christian Horner csapatfőnök szerint egyszerű a magyarázat. Nem találták meg a jó beállítást. Perez szerint a Marina Bay-i teljesítmény csökkenésének okai továbbra is rejtélyek maradnak.

„Határozottan az a acél, hogy visszajussunk oda, ahol voltunk. Még mindig nem értjük teljesen, mi történt Szingapúrban. Van néhány ötletünk, de természetesen ez a pálya nagyon különbözik Szingapúrtól. Így nincs okunk arra, hogy itt ne legyünk erősek. Suzuka az egyik olyan pálya, ahol a múltban is jók voltunk. Nyilvánvalóan van néhány elképzelésünk arról, hogyan készültünk a hétvégére. Nyilvánvalóan ez olyan dolog, amit nem árulhatunk el. Néhány jel azonban arra utal, hogy valószínűleg rossz beállítással közelítettük meg a hétvégét.”- árulta el Sergio Perez.