Liam Lawson eddig a Red Bull tartalékosaként tevékenykedett. Daniel Ricciardo sérülése miatt ülhetett be az AlphaTauri-ba és megszerezte első pontjait is.

Az új-zélandi pilóta három futamot teljesített eddig. Daniel Ricciardo Hollandiában megsérült. Így az ő helyét vehette át. Eddig nagyon jól teljesít. Lawson felülmúlta csapattársát, Yuki Tsunodát, a Szingapúri Nagydíjon szerzett pontszerzéssel. Ő volt az, aki Max Verstappen idejénél is jobbat autózott Szingapúrban és ejtette ki a hollandot, aki így nem jutott be a Q3-ba. Az AlphaTauri helyettese, Liam Lawson kijelentette, hogy 2024-ben nem elégszik meg egy tartalékos szereppel. Lawson és Tsunoda között dőlhet majd el, hogy ki lesz Daniel Ricciardo csapattársa 2024-ben. Vajon folynak már a tárgyalások? Lawson erre így válaszolt:

„Őszintén szólva, nem volt túl sok idő az ilyen dolgok megvitatására. De ami eddig történt, az elég pozitív. Azt hiszem, az üzenet számomra az, hogy lehajtott fejjel keményen dolgozzak tovább, és próbáljak teljesíteni addig, amíg Daniel vissza nem tér. Nem lennék boldog, ha tartalékos lennék 2024-ben. De tudom milyen nehéz bekerülni az F1-be. Szóval, megértem, de nem gondolkodtam ezen túl sokat. Próbálok a lehető legjobban teljesíteni.”- árulta el Liam Lawson.