Charles Leclerc szerint a fejlesztések úgy működnek, ahogy várták. A monacói szerint a Red Bull mögött a Ferrari lehet a második erő Japanban.

Arra lehetett számítani, hogy a Ferrari a monzai remeklést követően vissza fog esni Szingapúrra. De az ellenkezőjét láthattuk. Sainz nyert Szingapúrban, de Leclerc nem volt boldog. Szingapúrban beáldozták a versenyét Sainz sikerének az oltárán. Úgy tűnik azonban, hogy a hagyományos suzukai pályán ismét a monacói lehet az erősebb Ferrari pilóta.

„Úgy tűnik, kicsit közelebb vagyunk a versenytársainkhoz, mint vártuk. Szóval, összességében elég pozitív nap volt. Úgy tűnik, hogy a Red Bull rendkívül gyors ezen a hétvégén, de nem hiszem, hogy túlságosan messze vagyunk. A fejlesztések úgy működnek, ahogy vártuk. Nyilvánvalóan folyamatosan tanulunk erről az autóról. Az elmúlt két-három versenyen sokat tanultunk, és most már csak arról van szó, hogy mindezt összerakjuk, ami Szingapúrban sikerült, szóval itt is ezt kell tennünk. A McLarennel és a Mercedesszel mindenki olyan közel van egymáshoz, hogy amikor csak a megfelelő ablakba tesszük az autónkat, az élen lehetünk. Ez a célunk holnapra. Ha tökéletes napunk is lesz, a Red Bull akkor is jobb lesz. Erre számítok.”-árulta el Charles Leclerc.