Max Verstappen nyerte az első és a második szabadedzést is Japánban. Charles Leclerc lett a második, Lando Norris pedig a harmadik. Az edzés piros zászlóval zárult a második tréning.

A második szabadedzés magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődött. A Pirelli C2-es prototípusával jöttek ki a pályára a pilóták. Max Verstappen az elsők között tette fel a lágy keveréket és állt az élre. Nyolc tizedet adott Norris-nak. Hibákra nem kellett sokat várni. Bottas és Tsunoda is hibázott. Magnussent pedig Sainz tartotta fel. Eközben Leclerc ugrott az élre. Három tizedre volt Verstappentől.

Albon a 9-es kanyarnál hibázott, és azt jelentette a rádión, hogy megsérülhetett a padlólemeze. Az edzés felénél a monacói állt az élen. őt Norris, Sainz, Verstappen, Alonso és Albon követte.

Hamilton a lágy gumikon sem tudott komoly tempót diktálni. 20 perc volt hátra az edzésből, majd a mezőny jelentős része a versenyszimulációkra és a közepes gumikra váltott. Az edzés végén több pilóta is hibázott. Piastri nyalt bele a kavicságyba a Degner 2-nél, majd Sargeant hajtott ugyanott a műfűre. Ekkor az állás Verstappen, Leclerc, Norris, Sainz, Russell, Alonso volt, az egész mezőny 1,6 másodpercen belül volt egymáshoz. Alig több mint 2 perccel a második szabadedzés vége előtt Pierre Gasly törte össze az autóját a Degner 2-nél. Így előkerült a piros zászló és az edzés is véget ért.

Verstappen végzett az élen 3 tizedes előnnyel Leclerc, Norris, Sainz, Russell, Alonso, Albon és Piastri előtt, Perez a kilencedik, Hamilton a tizennegyedik lett. A kocsiját összetörő Gasly csak Sargeantet előzte meg. A Forma-1-es program holnap 4:30-kor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérő 8 órakor indul