Charles Leclerc úgy véli, hogy a Ferrari és a McLaren versenytempója meglehetősen különböző. Úgy gondolja, hogy Japánban kettejük közül bárkinek lesz esélye arra, hogy pódiumra állhasson.

Max Verstappen más ligában játszott a japán időmérőn. A Ferrarik le tudták győzni Sergio Perez-t és a két Mercedes pilótát. Valamint az Aston Martinokat is. A Mclaren viszont erős teljesítményt nyújtott Suzukában. Charles Leclerc elismeri, hogy a Ferrarit meglepte a McLaren ereje.

„Nem számítottam arra, hogy ennyire közel leszek a Mclaren-ekhez. Nem számíttatunk arra sem, hogy szombaton legyőzzük őket. Valamit találtak az egyes szektorban. Hatalmas lépést tettek előre. Nehéz volt ezt ledolgozunk a kettes és hármas szektorban. Emellett nagyon jól irányították a kvalifikációt. Két nagyon jó kört tettek meg. Nem hiszem, hogy a Q3-as körömben több is lehetett volna. Nem bántam meg egyik döntésemet sem. A verseny trükkös lesz, mert úgy gondolom, hogy a mi versenytempónk nem nagyon hasonlít a McLarenhez. Ha a rajtnál nem előzzük meg őket, akkor a verseny alatt nehéz lesz elkapni őket.”- árulta el Charles Leclerc.