Fernando Alonso már nem tud küdzeni folyamatosan a dobogós helyekért, de azt állítja, hogy még mindig olyan erősen teljesít, mint az év elején.

Fernando Alonso azt állította, hogy jelenlegi teljesítménye azon a szinten van, mint a szezon elején. Ezt azután mondta, hogy Japánban csak a 10. helyet tudta megszerezni.

A spanyol pilóta a szezon elején mindig felállhatott a pódiumra. Álomszerűen indult a karrierje az Aston Martin-nál. Az Aston Martin azonban az elmúlt versenyeken több pozíciót is visszacsúszott. A Ferrari, a Mercedes és a Mclaren is jobban bizonyult. Már nem a harmadik helyért küzdenek, hanem a top 10-en belül maradásért. Az autó versenyképessége csökkent, de Alonso ő ugyanúgy teljesít, mit az év elején.

„Az egész szezonban ugyanezt gondolom, de az év elején kilenc vagy tíz pontért küzdöttem. Most pedig négy-öt pontért, de ugyanazon a szinten vagyok. Olyan ez, mint Max-al. Szingapúrban a 11. volt az időmérőn, de Japánban övé a pole. Egy héttel ezelőtt is ő volt az egyik legjobb közölünk. Úgy gondolom, hogy papíron jogosan aggódtunk a nagy sebességű kanyarok és Suzuka természete miatt. Talán Katar sem lesz a mi pályán. Még a nehéz napon is sikerült a Q3-ban bekerülünk. Köszönhetően egy nagyon jó körnek. Részünkről erre nem fognak sokan emlékezni, de én erre is büszke vagyok.”- árulta el Fernando Alonso.