Az AlphaTauri bejelentette a 2024-es pilótapárosát. Yuki Tsunoda és Daniel Ricciardo ülhet majd az olasz csapat versenygépeibe. Liam Lawson ismét kispadon maradt.

Daniel Ricciardo elárulta, hogy a következő szezonban az AlphaTauri-val folytatja és tér vissza az F1-be teljes szezonra. Az ausztrál pilóta 2023-ra nem kapott egyik csapatnál sem versenyzői lehetőséget. Egyedül a Red Bull-hoz mehetett tartalékos pilótának. Nyck de Vries nem volt megelégedve a holland teljesítményével. Így a Magyar Nagydíjon már nem ülhetett autóba. Helyét Ricciardo vehette át.

Ricciardo a Holland Nagydíj edzésén megsérült. Azóta lábadozik. Helyét Liam Lawson vette át, aki megszerezte első pontjait az F1-ben és abban reménykedett, hogy 2024-re kap egy lehetőséget. Bayer vezérigazgató korábban arról beszélt, hogy 2024-ben szeretne egy fiatal és egy tapasztalt versenyzővel rajthoz állni. Ez nem valósult meg. Lawson-nak még várnia kell arra, hogy lehetőséghez juthasson.

Az AlphaTauri megerősítette, hogy Yuki Tsunoda és Daniel Ricciardo lesz a csapat két pilótája. Tsunoda már a negyedik szezonját tölheti az olasz gárdánál. Laurent Mekies veszi át a csapatfőnöki, Peter Bayer pedig a vezérigazgatói posztot. A szezon végén Franz Tost távozik a csapattól.