Lewis Hamilton már pénteken sem volt elégedett az autó beállításaival. Az időmérőn sem úgy alakultak a dolgok, ahogy várta. Több mint egy másodperccel lassabb volt Max Verstappennél a suzukai időmérőn, és a hetedik helyről várhatja majd a rajtot.

Lewis Hamilton figyelmeztette a Mercedest. A hétszeres bajnok szerint aggaszó nagy lemaradásuk van a Red Bull-hoz képest. A hétszeres bajnok több, mint egy másodperccel lassabb volt Max Verstappennél a suzukai időmérőn. Hamilton nem volt elégedett az autó beállításával a pénteki edzés után sem. A Mercedes pénteken és szombaton is azon dolgozott, hogy megoldást találjanak a tempóhiányra. Úgy tűnt, ez a W14-es Hamiltonnak jobban tetszett az utolsó edzésen és az időmérőn, de még mindig nem tudta felvenni a ritmust a Ferrarikkal és a McLarenekkel.

„A tegnapi nap borzalmas volt, de egyik napról a másikra jó változtatásokat hajtottunk végre. Az autó szombaton jól érezte magát. Szóval, sokkal jobb volt vezetni is. Sajnos nem vagyunk elég gyorsak. Tovább kell dolgoznunk. Nagyon kevés a leszorítóerőn. Ezért vagyunk lassúak az egyes szektorban. A kört jónak éreztem, de több, mint egy másodperc a lemaradásunk. Ez nagyon sok. Csapatként is aggasztó. Jövőre be szeretnénk hozni a hátrányunk, de nem lesz könnyű. Milyen versenyre számítok? Mindenki küzdeni fog a gumikopással.
Nehéz lesz.”- árulta el Lewis Hamilton.

George Russell is egyetértett csapattársával. A brit pilóta a nyolcadik helyet szerezte meg és messze elmaradtak a Red Bull-ok mögött. Russell szerint egy a lemaradás egy intő jel a Mercedes számára. Úgy gondolja, hogy a Mercedes tett egy lépést hátrafelé és a rajtrács is jól mutatja, hogy hol tartanak ezen a hétvégén.

„A rajtrács negyedik sora jól mutatja, hol tartunk az autóval ezen a hétvégén. Silverstone után tudtuk, hogy ez nehéz verseny lesz. A McLaren két tizeddel volt gyorsabb nálunk a 13-15. kanyarban. Ez volt Silverstone-ban. Ez jól megmutatkozik Suzukában is….”- árulta el George Russell.