Logan Sargeant összetört a Wiilliams versenygépét az időmérő első felvonásában Japánban. Az amerikai pilóta csalódott volt. Sargeant elárulta, hogy mi is történt.

Logan Sargeant azt mondta, hogy folyamatosan átlépett egy határt az autóval. Talán ez vezethetett ahhoz, hogy Q1-ben összetört a Williams-t. Mi is történt?

A Williams pilótája a Japán Nagydíj időmérő edzésének első felvonásában összetörte az autóját a suzikai pálya utolsó kanyarjában. Ezzel biztossá vált, hogy az utolsó helyről vág majd neki a vasárnapi futamnak. Viszont nem ez az, amiért az amerikai pilótának aggódnia kell.

Szingapúrban is összetört az autóját. A múlt hónap végén a Holland Nagydíjon is voltak nehézségei. Igaz, ott az autó hidraulikus meghibásodása okozta a fejtörést a Williams-nek. Sargeant suzukai balesete további kérdéseket vetett fel a Forma-1-es jövőjét illetően. Már csak egy hely kiadó a 2024-es rajtrácson. Ez pont Sargeant helye. Egy autótérés viszont sokba került a csapatnak. A Williamst is nyomás alá helyezi a költségplafont illetően, mivel minden csapatnak 135 millió dolláros szezonális költségvetésen belül kell működnie.

„Soha nem ideális. Megpróbáltam nem összetörni az autót, de nem tudok sok mást mondani azon kívül, hogy mindent megteszek. Folyamatosan átléptem egy határt. Azt is mondhatnám, hogy a pálya azon része trükkös. Tudtam, hogy megvan hozzá a tempóm. Viszont egy apró hiba problémákat okoz. Ez egy újabb nagyszerű nap volt addig a pontig. Azt hiszem, tényleg jobb volt az autó, mint pénteken. Jó érzés volt. A hátsó gumik viszont túlmelegedtek az utolsó szektorban. Én agresszíven próbáltam vezetni. Megérintettem a füvet és onnantól kezdve már nem tehettem semmit. Trükkös nap volt, mert a szél is hátulról fújt. A gumik is túlmelegedtek. Én pedig nem voltam elég türelmes. Ezen változtatnom kell.”- árulta el Logan Sargeant.