Max Verstappen szerezte meg Japánban a pole pozíciót. Mellőle nagy meglepetésre a Mclaren pilótája, Oscar Piastri indulhat majd. A holland mögül pedig a másik mclarenes Lando Norris vághat majd neki a Japán Nagydíjnak. A brit pilóta szerint jó munkát végeztek, de a Red Bull ellen nehéz dolguk lesz.

Lando Norris szerint elég nehéz lesz felvenni a versenyt a Red Bull-al, miután Max Verstappen egy nagyon gyors körrel megszerezte a pole-t a szombati időmérőn. A Red Bull pilótája több mint fél másodperccel volt gyorsabb Oscar Piastrinál és 0,616 másodperccel gyorsabb Norrisnál. A brit pilóta azonban csak 0,035 mp-vel maradt el Piastri idejétől. A Mclaren 2011 óta nem tudott Japánban pódiumra állni. A hétvégi futamon ezen szeretnének változtatni. Jenson Button volt az utolsó Mclaren pilóta, aki még a dobogón pezsgőzhetett.

„Nagyon jó nap volt ez számunkra. A második és a harmadik helyet szereztük meg. Oscar nagyszerű munkát végzett, de Max is. Ez a pálya nagyon trükkös és kanyargós. Nem könnyű összerakni egy jó kört. A legkisebb hiba is sokba kerülhet és meglátszik az időn. Szóval boldog vagyok, hogy itt lehetek. A McLaren legcsodálatosabb sztorijai közül néhány innen Japánból származik. Reméljük, hogy jó eredményt érünk el majd vasárnap. Szeretnénk folytatni a hagyományt. De nehéz lesz. Max nagyon jó munkát végzett és a Red Bull is. Szóval, mindent megteszünk, hogy megnehezítsük az életüket. Bízunk abban, hogy jó versenyünk lesz.”- árulta el Lando Norris.