Magyar idő szerint reggelt 8 órakor kezdődhetett el A japán Nagydíj időmérő edzése. 28 fokos levegőben, 39 fokos pályán, és mindössze 47%-os páratartalomban kezdődik majd a várhatóan teljesen száraz időmérő.

Lawson és Stroll vágott neki elsőként a pályának. Lawson 1:31,729-es idejétől Stroll bő fél másodperccel maradt el. Érkeztek a többiek is, egyelőre a Ferrarik és az Alfa Romeók kivételével. Az időmérő kezdete után nyolc perccel Verstappen futotta meg a hétvége eddigi legjobb idejét és vette át a vezetést. Ez után meg kellett szakítani az edzést. Előkerült a piros zászló, mert Sargeant a falnak csapata a Williamst. Nem az első autótörése az amerikainak, és miután ő az egyetlen, akinek még nincs a jövő évre szerződése, semmiképp nem mellette szól ez a baleset. A Ferrarinak ekkor még nem volt mért köre. Verstappen, Norris, Leclerc, Piastri, Sainz, Pérez volt a sorrend a Q1 vége előtt. Hülkenberg, Csou és Albon is kieső helyen álltak. Javíthattak még idejükön. Bottas, Stroll, Hülkenberg,Zhou és Sargeant búcsúzott a Q1-ben.

öhetett a Q2. Az időmérő második szakaszára három fokkal csökkent a hőmérséklet. Az AlphaTauri hirtelen talált valamit, mert remekül teljesített a Q1-ben. A képernyőre ki is írták, hogy a gyors kanyarokban csak a két McLaren és Verstappen gyorsabb náluk, ez lehet a sikerük titka. Kérdés az volt,hogy sikerül-e a Q3-ba is bejutnia Lawsonnak vagy Tsunoda-nak.

A Ferrari ezúttal nem bízza a véletlenre. Verstappen, Albon, Leclerc és Sainz volt csak a pályán, ők már gyors körökön voltak. Hamar kimentek a pályára. Az első percekben Verstappen, Leclerc és Sainz volt az első három sorrendje. Hamilton ugyan a negyedik helyre ugrik, de ideje bő egy másodperccel elmaardt Verstappen-étől. Közben Perez ugrott a második helyre. Három tizeddel maradt el csapattársa idejétől. Pedig a mexikói lágyakon volt. Közben a Mclaren-ek is új lágyakon próbálkoztak. Norris a második, Piastri a harmadik helyre érő időt autózta a Q2 elején. Úgy tűnt erősek a Mclaren-ek. Még Tsunoda is meg tudta előzni a két Ferrari pilótát. Öt perccel a Q2 vége előtt Russell, Hamilton és Lawson állt a 8,9 10. helyen. Még javíthattak idejükön. Verstappen, Piastri, Norris, Pérez, CóTSunoda, Leclerc, Sainz, Russell, Hamilton és Lawson az első tíz. Alonsónak, Oconnak, Gaslynak, Albonnak és Magnussennek mindenképp javítania kellett a továbbjutáshoz. Tsunoda továbbjutott. Nagy megeleptésre.

Kezdődött a 12 perces Q3, amelyben Verstappenre reálisan a McLarenek és a Ferrarik lehettek veszélyesek. A Ferrarik mindent egy lapra tettel fel. Két perccel a Q2 vége előtt még a Ferrari pilótáinak nem volt mért köre. Verstappen állt az élen. A hollandot Piastri, Norris és Russell követte. A Q3 végén Verstappen örülhetett. Piastri rajtolhat majd a második rajtkockából.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing
2 Oscar PIASTRI McLaren
3 Lando NORRIS McLaren
4 Charles LECLERC Ferrari
5 Sergio PEREZ Red Bull Racing
6 Carlos SAINZ Ferrari
7 Lewis HAMILTON Mercedes
8 George RUSSELL Mercedes
9 Yuki TSUNODA AlphaTauri
10 Fernando ALONSO Aston Martin
11 Liam LAWSON AlphaTauri- – 6
12 Pierre GASLY Alpine- – 4
13 Alexander ALBON Williams- – 4
14 Esteban OCON Alpine- – 4
15 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team- –
16 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo-
17 Lance STROLL Aston Martin-
18 Nico HULKENBERG Haas F1 Team-
19 Guanyu ZHOU Alfa Romeo-
20 Logan SARGEANT Williams