Liam Lawson a Japán Nagydíj előtt értesült arról, hogy nem kap a Red Bull-tól versenyzői szerződést. Így minden bizonnyal maradhat a tartalékos szerepben. Azt mondja, hogy elvégzi tartalékpilótai feladatait, majd „elkezdi megvizsgálni, milyen lehetőségek vannak”.

Lawson a harmadik pilóta, aki Yuki Tsunoda mellett versenyezhet 2023-ban. Ő Daniel Ricciardo helyére ülhetett, aki Hollandiában sérült meg. Az ausztrál pilóta pedig Nyck de Vries-t váltotta el. Lawson megtette azt, amit a másik két pilóta nem tudott, pontokat szerzett Szingapúrban. A csapat azonban bejelentette, hogy csak tartalékos szerepet szán neki 2024-ben.

AlphaTauri ehelyett úgy döntött, hogy a Tsunodával folytatja, aki már a negyedik szezonját töltheti az olasz csapatnál. A japán pilóta Daniel Ricciardo mellett versenyezhet majd a következő szezonban. Lawson elárulta, hogy ezt ő már a japán hétvége előtt is tudta. A 2025-re vonatkozó lehetőségeit is meg fogja vizsgálni.

„A Red Bull programjában lenni öt évig nagyon hosszú idő. Az első naptól kezdve nyomás nehezedik ránk, és ezt már megszoktam. Red Bull pilóta vagyok, a Red Bull összes ülése betelt, és ez sajnos számomra azt jelenti, hogy egyelőre tartalékpilóta leszek. Amint Daniel visszatér megvizsgálom a lehetőségeimet (2025-re). Jelenleg a versenyzésre koncentrálok.”- árulta el Liam Lawson.