A mexikói két időbüntetést kapott a pályán történt ütközések és a Safety Car szabálysértése miatt a Japán Nagydíjon. A futam után még négy büntetőpontot is kapott.

Sergio Perez-nek négy büntetőpontot osztottak ki a versenybírák a Japán Nagydíj után. A mexikói pilóta két incidenesbe is belekeveredett, amiből őt hozták ki vétkesnek. A mexikói a mezőny végére szorult. A rajt után Carlos Sainz-al és Lewis Hamilton-al csatázott. Az utóbbi autójához hozzá is ért és megszabadította pár alkatrésztől. Ezért öt másodperces büntetést kapott.

Előbb Fernando Alonsót előzte meg a safety car hatálya alatt, amiért öt másodperces időbüntetést kapott, s ezt le is töltötte, a Kevin Magnussennel történt ütközéséért kapott büntetést viszont csak egy hosszú szerelési periódust követően tudta leróni.

„Szörnyű rajtom volt, az egyes kanyarba menet csak utas voltam. Sainz a jobb oldalamon volt, Lewis a balomon, és elvitték az egész szárnyvéglapot. Nehéz megítélni, mindenesetre a 2-es kanyarba menet elment az autó eleje. Lecseréltük a szárnyat, de így sem javult a helyzet, szóval szerintem más sérülésünk is volt” – mondta a csalódott Perez, aki már hét büntetőpontnál jár. A mexikói szavait a RacingNews365 idézte.