A Mercedes 2022-ben és 2023-ban sem tudott a bajnoki címért harcolni. Két szezon alatt egy futamot sem nyertek. Lewis Hamilton is csak egy pole-t szerzett. A brit szerint ugyanolyan gondjaik vannak, mint 2022-ben volt.

Lewis Hamilton azt állítja, hogy a Mercedes nem fejlődött az előző szezonhoz képest. Ezt a Japán Nagydíj után jelentette ki. A hétszeres bajnok a hetedik helyről rajtolt. Az ötödik helyen fejezte be a futamot. Megelőzte Carlos Sainz-t. A Ferrari rossz taktikát választott. Hamilton a következőket mondta:

„”Egyrészt kimerültem. Az autót tekintve mindennel megküzdök. Mindennel, amink csak van. Pokoli küzdelem és verseny volt. Szeretnénk megtartani a konstruktőri második helyet. Küzdöttem, hogy a lehető legtöbb pontot megszerezhessem a csapatnak. Tudom, mennyire fontos ez mindenkinek a háttérben, a gyárakban, ezért abszolút mindent beleadtam. De nehéz egy ilyen hétvégén egy ilyen autóval. Érzésre ugyanolyan az autó, mint tavaly. Sokat csúszkál. Szóval ez nehéz, tekintve, hogy mennyi munkát végeztünk a fejlődésért, és nem vagyunk közelebb a Red Bull-hoz. Sikerült megelőznünk az egyik Ferrarit, ami nagyszerű csapatmunka és nagyszerű munka volt a srácoktól.”- árulta el Lewis Hamilton.