Pierre Gasly elégedetlen volt a Japán Nagydíj után. A francia pilótának vissza kellett adnia a pozícióját csapattársának, Esteban Ocon-nak. Ocon szerint Gasly-nak erre számítania kellett volna.

űPierre Gasly azt állította, hogy gyorsabb volt a Japán Nagydíjon Esteban Ocon-nál, és ezért nem kellett volna átadnia a helyét csapattársának. Esteban Ocon szerint ez lényegtelen.

Ocon hamar kiállt a bokszba, mert autója megsérült. Nem tervezett kerékcsere volt, de ezzel alávágtak Gasly-nak. Gaslynak nem sikerült megelőznie Fernando Alonsót. Gasly később a Motorsportnak azt mondta, csak azért került elé Ocon, mert a csapat egy kerékcserénél elévágott, de ő úgy érezte, hogy végig jobb tempót diktált. Előrébb is volt a rajtrácson, és nem volt megbeszélve, hogy maga elé kellene engednie csapattársat.

Gaslyt a verseny utolsó körében kérték fel erre, de hallhatóan és láthatóan frusztrált volt amiatt, hogy Ocont a kilencedik helyre kellett átengednie, míg ő a 10. helyet szerezte meg. A francia dühöngött a rádió miatt, de Ocon elutasította ezeket a tiltakozásokat, egyszerűen azt mondta, hogy ez egy régóta fennálló egyezmény.

„Négy éve vagyok ennél a csapatnál és a szabály mindig ugyanaz volt. Ha először helyet cserélünk, ahogy el is engedtem Pierre-t, és nem kapja el az előtte lévő autót, akkor a végén visszaadjuk a pozíciót. Így ment ez Daniellel és így ment Fernandóval is. Pierre két másodpercre van. El kell engednünk őt ebben a körben, légy szíves. Tudom, hogy ezzel pozíciót veszítesz, de muszáj ebben a körben.” „De ha nem szerez pozíciót, visszakapom, meg tudod erősíteni?” „Megtesszük, amit tudunk. Ugyanezt csináltuk, akár én vesztettem rajta, akár ő, ha fordítva lett volna, én is így teszek. A magam részéről én régimódian, a pályán dönteném el ezeket, de megértem a csapat álláspontját, miszerint minél több pontot kell szereznünk. Szerintem ma mindent behúztunk, amit lehetett és büszkék lehetünk magunkra a jó csapatmunkáért.”- árulta el Esteban Ocon, akinek szavait a RacingNews365 idézte.