A Red Bull-nak nem sikerült megszereznie a bajnoki címet Szingapúrban. Max Verstappen győzött Japánban és így a Red Bull világbajnok lett. A holland sem áll már messze a harmadik címétől. Katarban bajnokká avathatják.

Max Verstappen megszerezheti harmadik pilótabajnoki címét a Katari Nagydíjon. 16 versenyből 13 győzelmet szerzett a szezonban. Suzukában megszerezte a maximális pontszámot. Az utolsó hat futamon már csak 180 pontot lehet szerezni. 156 pontot futamon. 26-ot pedig a sprinthétvégéken. Matematikailag Verstappen már a szombati, katari sprint futamon bajnok lehet. 35 év után ő lesz az első pilóta, aki a fő futam előtt lenne világbajnok.

Ez utoljára akkor történt, amikor Nigel Mansell az 1987-es Japán Nagydíjon balesetet szenvedett a pénteki edzésen és nem tudott részt venni a versenyen. Gyakorlatilag Nelson Piquet-nek adta át a címet. Ha Verstappen nem is fejezi be a sprint futamot, Pereznek legalább a 3. helyen kell végeznie, hogy életben tartsa a bajnokságot. Ha Perez a negyedik helyen végez a sprint futamon, függetlenül attól, hogy Verstappen hol tart, a holland világbajnok lesz.