A Williams pilótája úgy érzi, hogy az öt másodperces büntetés nem elég elrettentő hatású. Albon szerint keményebben kellene büntetni azt, aki balesetet okoz.

Az elmúlt két versenyen Sergio Perezt két öt másodperces büntetéssel sújtották, mert Szingapúrban, illetve Japánban ütközött Albonnal, majd Kevin Magnussennel. A mexikói mindkét büntetése lényegében értelmetlen volt, mivel több mint öt másodperccel előzte meg a mögötte érkező Liam Lawsont. Japánban kiállt a bokszba, majd a futam vége előtt pár körre kiment a pályára és letöltötte a büntetést. Ezzel megúszta a katari rajtbüntetést.

Monzában a mercedeses George Russell és Lewis Hamilton is megkapta a szankciót, de az ötödik és a hatodik helyen végzett, a büntetések pedig ismét értelmetlennek bizonyultak. Russell több mint öt másodperccel végzett Hamilton előtt, aki viszont megelőzte Albont, aki a szabály újragondolásra szólított fel. Úgy véli, hogy többet kell tenni azért, hogy elrettentse a versenyzőket a baleset okozástól, mivel nyilvánvaló, hogy nem tanulnak a hibákból.

„A 11-es kanyarban Perez ugyanazt a mozdulatot tette velem a pályán, mint Szingapúrban. Én elkerültem a balesetet, de ugyanezt megtette Kevin-el. Mögöttük voltam. Így jól láttam mindent. Egyértelmű, hogy az öt másodperces büntetésből semmit sem tanulnak a pilóták. Nem elég szigorú. Sergio egymást követő két futamon is kapott. Semmi értelme nem volt.”- árulta el Alex Albon. A felügyelőknek számos büntetés áll rendelkezésükre. Beleértve a 10 másodperces, a bokszutcán való áthajtásos, a stop-and-go-s büntetéstis alkalmazhatják, de el is tilthatják a pilótát egy futamtól.