Az Aston Martin és a McLaren más-más szezont tudhat magáénak. A wokingi csapat csak a szezon második felében ugrott fel a konstruktőri bajnokság negyedik helyére.

Az Aston Martin erősen kezdte a 2023-as évet. Az első nyolc futamon hatszor dobogóra állhattak. Teljesítményük az elmúlt hetekben visszaesett. A Mclaren viszont nagyot lépett előre. A Japán Nagydíjon a wokingi alakulat megszerezte első dupla dobogóját a szezonban, Lando Norris és Oscar Piastri pedig a második, illetve a harmadik helyen végzetek. A két csapat közötti különbség jelenleg 49 pont az Aston Martin javára, de ez a hátrány az elmúlt hetekben csökkent. Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack bízik abban, hogy csapata a McLaren előtt tudja befejezni a szezont.

„Kemény a küzdelem. Úgy gondolom, hogy meg kell néznünk a közelgő versenyeket, a maximumot kell nyújtanunk a megbízhatóság terén. Magunkra kell koncentrálnunk. Lesznek még sprint futamok, és a küzdelem nehéz lesz. Mindig magabiztos vagyok. De a megbízhatóság terén jobbnak kell lennünk. Teljesítményt kell növelnünk.”- árulta el Mike Krack.