Milyen eredményeket tudna felmutatni Sergio Perez, ha nem lenne a csapatnál egy olyan pilóta, mint Max Verstappen? A Red Bull jósaltokba bocsátkozott.

Sergio Perez a 2023-as szezonban két futamot nyert meg. A szezon elő négy futamából kettőt behúzott. Azóta valahogy nem találja önmagát és csak szenvedett a Red Bull-al. Max Verstappen sorra nyerte a futamokat, Perez sokszor a Q3-ba sem jutott be. Hírneve és karrierje nagy nyomás alatt van Max Verstappen mellett. Christian Horner szerint, ha nem lenne Max Verstappen, akkor Perez a bajnoki címért harcolhatna.

Verstappen domináns győzelmet aratott Suzukában. Ezzel a győzelemmel megszületett a Red Bull hatodik konstruktőri bajnoki címe is. sorozatban a második. Christian Horner-t arról kérdezték, hogy egyetlen egy Red Bull autóval megnyerhették volna-e a bajnokságot. Sergio Perez 223 ponttal áll. Horner azonban felhívta a figyelmet arra, hogy Perez eredményei javultak volna. Ha Verstappen nincs a csapatnál, akkor a mexikói egyedül is megküzdött volna a Mercedesszel.

„Nyilvánvalóan a két pilóta pontjának kombinációja biztosította azt a győzelmet, amelyet a szezon során arattunk. A hatodik konstruktőri bajnokság elérése meghaladja a legmerészebb álmainkat is. A szezon előtt nem hittük volna. Nem hiszem, hogy valaha is álmodhattunk volna egy ilyen évről. Szóval úgy gondolom, hogy Max abszolút jelenleg a legjobb pilóta az F1-ben. Úgy gondolom, hogy mindennek együtt kell lennie. Mi lenne ha Max nem lenne? Sergio kényelmesen vezetné a bajnokságot.”- árulta el Christian Horner.