A Red Bull legendás autótervezőjének már több csapat is ajánlott szerződést. A Ferrari már kétszer is tett ajánlatot Adrian Newey-nak. Ő nem fogadta el. Sajnálja, hogy nem dolgozhatott az olaszoknál karrierje során.

Adrian Newey összesen 12 konstruktőri címet nyert olyan csapatokban, mint a Williams, a McLaren és a Red Bull. A Ferrari kétszer is megkereste a szakembert. Egyszer 1993-ban, majd 2014-ben. Végül minden ajánlatot visszautasított. Arra hivatkozott, hogy nehézségei lennének a házasságában. Eközben az IndyCarban dolgozott. Nem akart Olaszországban költözni és elkövetni, mint az első házasságában.

2014-ben azonban a Red Bull új motorszállítót keresett, miután a Renault kudarcot vallott. Newey Christian Hornerrel és Helmut Markóval együtt elment a Renault franciaországi Champs-Élysées-i főhadiszállására, hogy többet fektessenek be az F1-es motorfejlesztésbe. Nem a legjobb választ kapták Carlos Ghosntól, aki később 2019-ben távozott a cégtől, akit azzal vádolnak, hogy kevés fizetést adott és visszaélt a cég eszközeivel.

„A Ferrarival folytatott 2014-es megbeszéléseim csupán frusztráció miatt volt. Ebben a helyzetben voltunk, amikor a Renault nem gyártott versenyképes motort a turbó hibrid időszakban. Amikor az első évben megtörténik, azt mondod: „Oké, új szabályok, mindannyian követünk el hibákat”.Ghosn válasza ez volt: „Nos, nem érdekel a Forma-1. Csak azért vagyok benne, mert a marketingeseim azt mondták, hogy ott kell lennem. Ez lehangoló volt. Tudtuk, hogy a Mercedes nem adna nekünk motort, a Ferrarinak nagyszerű motorja volt. Tehát rengeteg ideig a Renault-val versenyeztünk. úgy tűnt, hogy a jövőben nem lehetünk versenyképesek. Egy ponton nem láttuk már az alagút végét.”- árulta el Adrian Newey. Arra a kérdésre, hogy megbánta-e, hogy visszautasította a Scuderia ajánlatait, azt mondta: „Érzelmileg azt hiszem, egy bizonyos pontig igen. Például Fernandóval Alonso-val vagy Lewisszal Hamilton-al csodálatos lett volna dolgozni. De ez soha nem történt meg”- zárta.