Liam Lawson idén mutatkozhatott be az F1-ben. Daniel Ricciaro-t helyettesíthette és megszerezte első pontját is. Még így sem kapott helyet a 2024-es rajtrácson.

A Japán Nagydíj hétvégéjén AlphaTauri megerősítette, hogy Yuki Tsunoda és Daniel Ricciardo pilótapárossal folytatja a 2024-es szezonban. Liam Lawson csalódott volt, hogy újra a tartalékos szerepet kapja. Christian Horner utalt rá, hogy Liam Lawson a jövőben főállású Forma-1-es pilóta lesz. Méltatta az új-zélandi pilótát.

„Úgy gondolom, hogy jó munkát végzett. Zandvoortban is nagyon jól teljesített, ahol esett az eső. Egy héttel később Monzában nem volt szerencséje. Közel állt a pontszerzéshez. Szingapúrban sikerült megszereznie első pontját. Fantasztikus versenyező. Ezt tudtuk róla. Úgy gondolom, hogy megragadta ezt a lehetőséget a Forma-1-ben, amelyet nagyon ritkán kapnak meg a pilóták. Megmutatta, mire képes. Abszolút a radarunkra került és megerősítette azt, amit vele kapcsolatban éreztünk. Az AlphaTauri kényelmes helyzetben van. Van három nagyon jó pilótája. Liam hamarosan helyet kaphat az F1-ben. De most várnia kell. Türelmével is demonstrálja, hogy mekkora tehetség.”- árulta el Christian Horner.