A mexikói az elmúlt nyolc versenyen kevesebb pontot szerzett, mint Lando Norris. Ezt megnézve mennyire van esélye még a Red Bull-nál maradni?

Sergio Perez kétszer is kiesett a Japán Nagydíjról. Christian Horner szerint sokkoló volt Perez versenye. Míg Max Verstappen már az első körtől érvényesítette dominanciáját, addig Perez mát a raj után incidensbe keveredett. A hibák az időmérőn kezdődtek. A Q2-ben felhasznált egy új lágy gumit. Ez arra késztette, hogy a Q3-ban csak egy oylan köre volt, amivel a pole-ért küzdhetett.

A köre csak a rajtrács ötödik helyére volt elég. Carlos Sainz és Lewis Hamilton közé került. Bár Perez nem volt teljesen hibás abban, amikor Hamilton és Sainz közé került. A Mercedeshez hozzáért és pár alkatrészétől megszabadította. A Red Bull is sérült, majd az incidensért 5 másodperces büntetést is kapott. Korán ki kellett állnia a bokszba egy orrkúp cserére. A mezőny végére esett vissza. Újabb incidensbe keveredett. Kevin Magnussen-t szerette volna előzni, de túl optimista volt és megforgatta a Haas-t.

„Kicsit túl optimista volt, valószínűleg a csalódottság miatt, amikor megpróbálta megelőzni Kevin-t. Ez egy olyan pálya, ahol magabiztosnak kell lenned. Sergio őleg a nagy sebességű kanyarokban küszködött Maxhoz képest. Max-ról elmondható, hogy az önbizalma és a sebesség, amit a nagy sebességű dolgokon át tudott vinni, elképesztő volt.”- árulta el Christian Horner.

Egész 2023-ban ez volt a trend. Verstappen remekelt, Perez sokat küzdött. Ez befolyásolja általános következetességét, és nem kényszerített hibákhoz vezet. Perez az elmúlt nyolc versenyen kevesebb pontot szerzett, mint Lando Norris. A brit pilóta a második, aki a legtöbb pontot szerezte az Osztrák Nagydíj óta. Verstappen gyakorlatilag egyedül szerezte meg a Red Bull-nak a konstruktőri bajnoki címet.

Számíthatunk Perez leváltására?

Perez szerződése 2024 év végéig szól, de ezek a szerződések tele vannak teljesítménycélokkal és záradékokkal. A csapat tavaly történelmi egy-kettőt hagyott ki a pilóták bajnokságában, ami a korai megbízhatósági problémáiknak, valamint a Charles Leclerc és a Ferrari rossz formájának tudható be. Ha Perez nem tudja idén megszerezni az egyéni bajnokság második helyét, akkor idő előtt megválhatnak tőle. Daniel Ricciardo szeretne visszatérni a Red Bull-hoz, Liam Lawson mindössze négy futamon bizonyította tehetségét. Perez-nak arra kellene koncentrálnia, hogy megverje Verstappen-t. Nem pedig arra, hogy a tempója megfelelő legyen.