Sergio Perez idén nem tudott épést tartani Max Verstappennel. A szezon első négy futamából kettőt nyert és úgy tűnt, hogy harcban lehet a bajnoki címért.

Perez az első négy futamból kettőt megnyert. Azerbajdzsán óta nem intették le elsőként. Ez után Verstappen 13 futamból 12-et megnyert. A rossz nyári forma miatt Perez elvesztette az esélyét annak, hogy idén harcban lehessen a bajnoki címért. Szerinte Max Verstappen képes alkalmazkodni a különböző helyzetekhez. Ő nem. Annak ellenére, hogy nem tudott idén lépést tartani Verstappen-el, 2024-re nagy célokat tűzött ki. Valamint részletesen elmondta, mitől is olyan félelmetes Verstappen.

„Amikor elkezdődött a szezon, az autó tökéletesen megfelelt nekem. Az autók azonban a szezon során fejlődnek. Miami után ez egyre kevésbé illett a vezetési stílusomhoz. Nem jött be nekem., Így többször nem sikerült bejutnom a Q3-ba. Ez csökkentette az önbizalmamat. A vezetés is élvezhetetlenebb lett. Max nagyon gyorsan tud alkalmazkodni. Nekem ez nehezebben ment. Sikerül többet kihoznia az autóból, és ezt minden hétvégén megtesz. Ezt csodálom benne. Max mindig és mindenhol a képességei csúcsán teljesít, és mindig 100%-os. Szerintem ez a legkülönlegesebb benne. Ráadásul keményen dolgozik, aki nagyon jól tudja, miért sikeres. Ha a dolgok rosszul mennek, akkor azt is pontosan tudja, miért történik alakulnak úgy a dolgok. A szezon elején a világbajnoki címért versenyeztem, de ez májustól megváltozott. Önbizalom nélkül vezettem, és sokszor nem tudtam bejutni a Q3-ba, ez nagyon nehéz volt.”- árulta el Sergio Perez a De Limburgernek. A mexikói pilóta küzdelmei ellenére is hisz abban, hogy 2024-re visszanyerni önbizalmát és harcolhat a bajnoki címért.