Daniel Ricciardo a Holland Nagydíj szabadedzésén sérült meg. A csuklója tört el és műteni kellett. Azóta lábadozik és nem ülhetett autóba. Az ausztrál pilóta most egy kulcsfontosságú teszten vesz részt. Ez döntheti el, hogy rajthoz állhat-e Katarban.

Az AlphaTauri pilótája eltörte a kezét a Holland Nagydíj edzésén. Liam Lawson vehette át a helyét, aki pontot szerzett a Szingapúri Nagydíjon. Ricciardo fizikai állapotuk miatt kihagyta a Szingapúri és a Japán Nagydíjat. A Katar Nagydíj lehetne az a futam, ahol az ausztrál pilóta autóba ülhetne. Daniel Ricciardo jövőhéten szimulátorba ülhet majd. Ez dönti el, hogy Katarban rajthoz állhat-e vagy sem.

Közeledik a Katari Nagydíj hétvégéje is, de a Red Bull még nem tudja, hogy Ricciardo autóba ülhet-e. A jövő hét elejére tervezett szimulátoros edzéssel dől majd el, hogy Ricciardo képes lesz-e autóba ülni. Ricciardo a következőket mondta: „Ez az első tesztem, hogy lássam, hol tartok. Mindenképpen kint akarok lenni a pályán. A jövőhét elején tudom meg, hogy rajthoz állhat-e Katarban.”- árulta el az ausztrál pilóta.

Horner megismételte a nyolcszoros futamgyőztes állítását. Véleménye szerint nem kell Ricciardo-nak sietne a visszatéréssel. A 2024-es ülés számára már biztosítva van. „Azt mondanám, hogy jelenleg kevesebb esélyt adnék a visszatérésre. Jól halad a lábadozása, de a következő évre biztosított a helye. Nem kell sietnie a visszatéréssel. Lehet nem Katarban, hanem csak Austinban ülhet majd autóba. Egyébként is a katari pálya nagyon göröngyös. Lehet jobb lenne, ha idejét az austini felkészülésre fordítaná. Tudom, hogy a katari futamot jelöltük meg, mint visszatérés. Jövőhéten részt vesz egy szimulátoros teszten. Itt minden kiderül és eldöntjük hogyan tovább.”- árulta el Christian Horner.