Az F1 mezőnye jövőhéten már Katarba utazik. A versenynek otthont adó pálya létesítményeit valamint több, a biztonsági javítását célzó módosítást is végrehajtottak a helyszínen

A katari pálya 2021-ben debütált az F1-ben. Második alkalommal látja vendégül a királykategória mezőnyét azt követően, hogy a tavalyi évben a labdarúgó-világbajnokság miatt egy évig „szüneteltették” az esemény hosszú távú szerződését. Az előző hónapokban a lelátók kapacitását 40 ezer fősre növelték. korszerűsítették a parkolók infrastruktúráját, megnövelték a szurkolói zónát, beleértve a VIP szekciót valamint a Forma–1-es Paddock Clubot is.

Modernizálták a paddock különböző létesítményeit. Új média- és egészségügyi központot hoztak létre, valamint dolgoztak a garázsokon és a box-épületeken is. Végül a pályára vezető utakat is felújították, hogy megkönnyítsék a csapatok személyzeteinek, a létesítmény dolgozóinak valamint a szurkolóknak a közlekedését. A felújítási munkálatok magát a versenypályát is érintették.

A pálya nyomvonala nem változott. Több biztonsági változtatást is végrehajtottak rajta. Új törmelékkerítések kerültek például az aszfaltcsík mellé 2,5 kilométer hosszan. A szervezők egy új típusú, hat méter magas kerítést választottak, ami megfelel a Nemzetközi Automobil Szövetség elsőrangú biztonsági szabványának, miközben a nézőknek is jobb rálátást biztosít a pályán történtekre. A világítópaneleket valamint a pályabírók posztjait is felújították, a Nemzetközi Motorsport (FIM) szövetséggel együttműködve.

Katarban az F1-es futamok mellett MotoGP versenyeket is rendeznek. A helyszín pedig továbbra is meg akar felelni mindkét széria biztonsági előírásainak. Sőt, jövőre még bővítik is a palettát, ők adnak ugyanis otthont a WEC szezonzárójának.