Max Verstappen az, aki dominált az F1-ben. A statisztika terén messze van Michael Schumacher rekordjaitól, de már többen a hétszeres bajnokhoz hasonlították.

A holland pilóta már Katarban megszerezheti harmadik világbajnoki címét. Már a jövőhét szombati sprintfutamon bajnokká avathatják. A 25 éves pilóta idén a 16 versenyből 13-at nyert meg, és megdöntötte Sebastian Vettel győzelmi sorozatának rekordját a zsinórban aratott tíz első helyével. Vettel, akinek szintén nem ismeretlen a dominancia fogalma, a Japán Nagydíj helyszínén arról beszélt, hogy Verstappent már egy szintre helyezi például Schumacherrel, aki Lewis Hamilton rekorddöntései előtt statisztikailag a legsikeresebb F1-es pilóta volt. Ezután Verstappen is reagált Vettel kijelentésére.

„Én sosem voltam igazán senkinek sem a rajongója. Mindenkinek értékelem a sikereit. Én magam úgy voltam vele, hogy egy nap majd én is ott akarok lenni, dobogóra akarok állni, futamokat akarok nyerni. Szerintem viszont mindenki más. Mindenki máshogy jut el a Forma–1-be, és mindenki máshogy nevelkedik. Szóval sok tényező játszik szerepet, és ez a szép ebben a sportban, mert ha mindenki ugyanolyan lenne, akkor az elég unalmas lenne. Csodálom a nagyok sikereit. Inspirálódhatsz belőlük, de én nem feltétlenül szeretném ugyanúgy megcsinálni azt, ha értik mire gondolok. A világ pedig folyamatosan változik, nem igaz? A korszakok pedig eltérőek, tehát ezt is észben kell tartani.”- árulta el Max Verstappen, akinek szavait a Racingnews365 idézte.