Rob Kamphues, az F1 műsorvezetője azt mondja, bár szívesen látná Max Verstappent és Fernando Alonso-t egy csapatban, a spanyol pilóta valószínűleg már „túl öreg” egy ilyen kihíváshoz.

Alonso már 42 éves. Korábban kijelentette, hogy szerinte ez csak egy szám. A spanyol tavaly elhagyta az Alpine-t egy többéves szerződésre az Aston Martinnal. Azzal a csapattal, amellyel a 42 éves Alonso hét dobogós helyezést ért el. Köztük Monacoban, Kanadában és Hollandiában is második helyen zárt.

Fernando Alonso „túl öreg” ahhoz, hogy Max Verstappen csapattársa legyen? Az Aston Martin és Alonso végső célja, hogy a következő szezonban újabb óriási lépést tegyenek előre, és felvegyék a harcot az F1 2023-ban domináns csapatával, a Red Bull-lal, akiknek ismét gondjaik vannak a második pilótájukkal. Perez az, aki idén sem tudta felvenni a lépést Verstappen-el. Szerződése 2024 végéig szól a Red Bullnál. Bár ez a legutóbbi kiesése, és több hibája miatt ismét fellángoltak a találgatások. A Red Bull máshol keresheti Verstappen F1 2024-es csapattársát. Rob Kamphues a Ziggo Sport „Race Café” című műsorában a következőket mondta:

„Bizonyára túl öreg, de tisztelem Fernando-t. Fernando rajongója vagyok. Szeretném, ha a Red Bull pilótája lenne, de nem hiszem, hogy ez meg fog történni.”- árulta el Rob Kamphues. Nem biztos abban, hogy Alonso számára előnyös lenne egy olyan csapattársa lenne, mint Verstappen. Az ő „korában” nem lenne jó, ha ilyen kihívások elé állítaná magát.