Max Verstappen akár már a jövőheti Katari Nagydíj szombati sprint futamán megszerezheti harmadik bajnoki címét. A holland pilóta azt állítja, hogy még mindig nem gondol a bajnoki címre.

A Red Bull pilótája már a szombati sprint futamon megszerezheti a harmadik bajnoki címét, miután 16 futamból 13-at megnyert. Legutóbb Japánban nyert. Most 177 ponttal előzi meg csapattársát, Sergio Perez-t. Az utolsó hat futamon maximum 180 pontot lehet szerezni. Ha három ponttal többet szerez a szombati sprint futamon, akkor bajnokká avathatják. Max Verstappen azt mondta, nem lesz rá semmilyen hatással, ha szombaton megnyerni a harmadik világbajnoki címét. Arra a kérdésre, hogy szeretné-e megszerezni harmadik bajnoki címét szombaton, Verstappen azt mondta a médiának:

„Nem gondolok erre. Vagy szombaton, vagy vasárnap történik meg. Nem tudom. De nem gondolok erre túl sokat. Jó dolog ez? Ha szombaton szerezném meg, lehet vasárnap lassabb lenne a reakcióm a lámpák kialvásánál. De nekem nem igazán gondolok rá. Csapatként csodálatos évünk volt. De nem érdekel, hogy hol nyerem meg a bajnokságot. Nem arról van szó, hogy „öt futammal előre meg kell nyerned” vagy az utolsón. Nem tudom. Nem gondolok erre.”- árulta el Max Verstappen.