Pierre Gasly, a Red Bull korábbi versenyzője szerint Liam Lawson a legnagyobb kihívások előtt áll a pálya szélén töltött éve során. Úgy gondolja, hogy 2025-ben talán már a rajtrácson láthatjuk az új-zélandi pilótát.

Liam Lawson ugyan helyettesként, de indulhatott pár futamon. Bizonyította tehetségét. Nagyszerű teljesítményt nyújtott az AlphaTauriban. Megtette az, amit Nyck de Vries és Daniel Ricciardo nem tudott. Pontot szerzett. Volt esélye arra is, hogy jövőre szerződést kapjon és rajthoz állhasson egy teljes szezonban. A Red Bull és az AlphaTauri úgy döntött, hogy Daniel Ricciardo-t és Yuki Tsunoda-t választja. Liam Lawson ismét csak a tartalékos szerepet kapta. Pierre Gasly szerint Liam Lawson készen áll az F1-re

Lawson élvezte az olyanok támogatását, mint Christian Horner. Helmut Marko-t nehéz lenyűgözni, de neki ez is sikerült. Jövőre még nem lesz ott a rajtrácson. Egy évet várnia kell. Pierre Gasly szerint nehéz lesz hozzászoknia a tartalékos szerephez, miután már pár futamon rajthoz állhatott.

„Tudom, milyen érzés. Nagyon nehéz lehet, amikor versenyzőként versenyképesnek kell lenned. Megvan benned az akarat, a vágy és a motiváció, hogy rajthoz állj. Határozottan úgy érzi, kész megtenni ezt a lépést és egy teljes szezonban versenyezzen. Én is úgy gondolom, hogy megérdemli, de türelmesnek kell lennie. Nem jó ezt hallani, de sajnos nincs más választás. Biztos vagyok benne, hogy 2025-ben találkozunk vele. Neki lesz a legnehezebb a paddockban. Lehet nem vezethet sokszor, de ha autóba ülhet, akkor lehető legtöbbet kell kihoznia belőle. A pálya szélén lenni és egy egész évig a tartalékpadon ülni soha nem könnyű. Soha nem tudhatod, hogy úgy fogod-e érezni magad, mint korábban. Gyors, ez a fő. Nem lesz könnyű.”- árulta el Pierre Gasly.