A Mercedes pilótája azt állítja, hogy megkereste őt a Ferrari, de végül úgy döntött, nem igazol az olasz csapathoz. A hétszeres bajnok két éves szerződést írt alá a német gárdával.

A hétszeres bajnok szerződéshosszabbítása sokáig csúszott. A pletykák szerint a Ferrari is megkereste. Akkor ezt cáfolták. Lewis Hamilton viszont most azt állította, hogy korábban folytak tárgyalások közte és a Ferrari között. Végül úgy döntött, nem költözik Olaszországba. Arra a kérdésre, hogy a Ferrari korábban tett-e ajánlatot elé, Hamilton azt mondta a Blick című német lapnak :

„Soha. Oké. Volt némi kötetlen beszélgetés, mert jó pár embert ismerek ott, de soha nem éreztem késznek arra, hogy Olaszországba költözzek.”- árulta el Lewis Hamilton. De akkor miért késett a Mercedes szerződése? Erre így válaszolt: „Nem ez az első alkalom, hogy mi ketten órákon át vitatkozunk és alkudozunk a részleteken. Csütörtöktől vasárnapig az F1-el foglalkozom. Boldog helyzetben vagyok és jó barátok vagyunk Toto-val. Mindenki tiszteli és csodálja. Könnyű vele tárgyalni. Ez teszi őt nagyszerű vezetővé.”- folytatta. Mit tartalmaz a szerződése? Arra még Hamilton sem tudta a választ:

„Természetesen szeretném tudni, hogy pontosan mi van benne. Most már több mint 200 oldal. Olyan, mint egy könyv. Napokig tartana elolvasni.”- zárta a brit pilóta.