A közeljövőben új csapat csatlakozhat a Forma-1 rajtrácsához. Az irányító testület szigorú ellenőrzés után engedélyt adott egy csapat csatlakozására.

Az FIA már az év elején várta az új csapatok pályázatát. 2025-be már több istálló foglalhat helyet a rajtrácson. Az FIA jóváhagyta, hogy egy új csapat csatlakozzon a Forma-1-hez. Így 20 autó helyett, 22-őt láthatunk majd a rajtrácson. Hónapokig tartó tanácskozást követően az Andretti Formula Racing LLC pályázatát elfogadták.

Az F1 a 2017-es szezon óta 10 csapattal vág neki minden szezonnak. A Haas volt az utolsó csapat, amely csatlakozott a sportághoz. Tavaly az Andretti Global bejelentette, hogy a jövőben csatlakozik a Forma-1-hez. Andretti képviselteti magét az IndyCarban és a Formula- E sorozatban is. Az F1-hez is szeretne csatlakozni. Ezért fel is építették központjukat az Indiana állambeli Fishersben.

Ez lehetővé tette számukra, hogy három másik jelentkezővel együtt továbbjuthassanak a folyamat 2. fordulójába. A második fordulóban felmérik az anyagi hátteret, a csapat tapasztalatát, és emberi hátterét. Meg kell győződniük arról, hogy a csapat fenn tudja magát tartani és képes részt venni az F1 bajnokságban. Az FIA-nak és az F1-nek kell majd döntést hoznia. Megállapításaikat „kereskedelmi megbeszélések” céljából átadják majd a FOM-nak.