Fernando Alonso reménykedik abban, hogy csapata, az Aston Martin képes fejlődni és 2024-ben már a dobogó legfelső fokáért is harcolhatnak. A spanyol pilóta 2024-ben futamot szeretne nyerni.

A kétszeres világbajnok hosszú idő után szerencsésen választott csapatot. Elhagyta az Alpine-t és az Aston Martin-hoz szerződött. Az idény első harmadában folyamatosan a dobogós helyekért harcolt, és eddig hétszer sikerült is pezsgőznie. Az utóbbi hónapok viszont már közel sem alakultak olyan jól, így Alonso esetleges 33. futamgyőzelme is inkább már csak távoli lehetőségnek tűnik. Alonso elmondta, hogy további fejlődést akar látni csapatától, aminek segítségével harcba szállhatnak a Red Bull ellen.

„Őszintén szólva a dobogókért és hasonlókért harcolni túlságosan is optimista volt. Bahreinben azonban nagyon erős helyzetben voltunk egy olyan autóval, amely remekül működött. Kellemes meglepetés volt, hogy ennyire versenyképesek voltunk. Most pedig már többet akarunk, meg akarjuk tenni a következő lépést, vagyis futamgyőzelmekért akarunk menni. A Red Bull idén igazán domináns volt, de abban bízom, hogy a következő szezonban majd megtehetjük a következő lépést.”- árulta el Fernando Alonso.