Ralf Schumacher egy régi fekete-fehér képet tett közzé közösségi oldalán. A képen Michael Schumacher-el láthatóak egy képen. A közzétett kép megható és emlékező volt a hatása, egyes rajongók azonnal aggódni kezdtek, mivel a fekete-fehér képek gyakran szomorú vagy emlékezési céllal készülnek.

Michael Schumacher 2013 végén, síelés közben szenvedett súlyos fejsérülést. A sérülésbe is majdnem belehalt. Hosszas kórházi kezelés után hazatért svájci villájába, az őt ápoló családja a magánélet védelmét szem előtt tartva semmit sem árul el az állapotáról. Azóta szinte semmit sem lehet tudni az állapotáról. Korábban olyan hírek is megjelentek, hogy többé már nem láthatja a nagy közönség a hétszeres bajnokot.

Ralf Schumacher közösségi oldalán közzétett egy képet, amin ő és Michael Schumacher látható. A kép fekete fehér. Ralf a képhez hozzáfűzte:
„Elmúltak az évek. Ő volt a legkiválóbb mentorom. Becsülöm ezt az emléket a gokartos napokból.” A rajongók ezrei osztották meg érzéseiket a kép láttán. Kommentjeik között sokan fejezték ki meghatottságukat és érzelmüket: „Szememből könnyek csorognak”; „Borzongás”; „Remélem, hogy a bátyád hamarosan jobban lesz”. Néhányan azonban a fekete-fehér kép láttán aggódtak, attól tartva, hogy Michael Schumacher állapota romlott.”Nagyon megijedtem a fekete-fehér kép láttán, alig mertem végigolvasni az aláírást!”– jegyezte meg egy rajongó.