Toto Wolff műtétje miatt nem vett részt a suzukai futamon, ehelyett a pilótafejlesztési igazgatóra és a korábbi F1-es versenyzőre, Jerome d’Ambrosióra ruházta át feladatait.

Lewis Hamiton és George Russell nem tudott a pódiumra állni Japánban. Szingapúrban még a győzelemért is harcba szállhattak. Russell a hatedik, Hamilton a negyedik helyen végett Suzukában. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy a Japán Nagydíj „kiemelte az autó gyengeségeit” és a pilótáiknak kemény kihívással kell szembenézniük.

„Tudtuk, hogy a japán tempónk nem fog megegyezni azzal, amit Szingapúrban tapasztaltunk. Nagyon különböző pályákról van szó, és Suzuka jellemzői rávilágítottak a W14 gyengeségeire. Fontos volt hogy minimalizáljuk a Ferrarival szembeni pontveszteséget. Élvezzük a csatát. Mindent beleadunk, hogy megőrizzük a konstruktőri második helyet. 2021 óta először térünk vissza Lusailba. Az ottani első futamon nyerni tudtunk. úgyhogy alig várjuk, hogy visszatérhessünk. Gyors kanyarokkal rendelkezik és a pilóták is szeretik. Utolsó látogatásunk óta változások történtek a pályán és azon kívül is. Az első szabadedzés kulcsfontosságú lesz. Meg kell értenünk a pálya határait. Mivel ez egy sprinthétvége, nem sok időn lesz a felkészülésre. Érdekes feladat lesz, és izgatottan várjuk.”- árulta el Toto Wolff.