Ezen a hétvégén folytatódik az F1 programja. Ezúttal Katarba látogat a száguldó cirkusz. Vajon milyen idő fogadja a pilótákat és a csapatokat Katarban?

Ezen a hétvégén a Lusail International Circuit-ba látogat az F1 mezőnye. Ez a pálya 2021-ben debütált az F1-ben. Abban az évben, mikor Lewis Hamilton és Max Verstappen nagy csatát vívott a bajnoki címért.

Ebben az évben több versenyhétvégén leszakadt az ég. Katarban erre nem kell számítanunk. Az országban gyakran meleg van. A következő négy napban a hőmérséklet többször elérheti a 40 fokot is. Meg is haladhatja. A WeerOnline.nl szerint a legmelegebb nap valószínűleg szombat lesz. Ezt követően a szél kissé északkeletire fordul, és a tenger felől érkezik, ami néhány fokos „hűtést” biztosít.

A hétvégén visszatér a Sprint formátuma is, pénteken lesz az egyetlen szabadedzés és a kvalifikáció. Körülbelül 40 fokos hőmérséklet várható a szabadedzésen, miközben a szél is feltámadhat és zavarhatja a pilótákat. A pénteki időmérőre lehűlhet a levegő hőmérsékletet. Igaz, hideg nem lesz. 35 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

A hétvége hátralévő része sem lesz sokkal hűvösebb. Szombaton 40-41 fokig melegszik majd a levegő. A sprint futamon pokli hőséggel is szembe kell nézniük a pilótáknak. Viszont erős szél fúj majd. 50-55 km/h-s széllökések is lehetnek. Vasárnap kissé északkeletire fordul a szél és valószínűleg nem lesz már 40 fok. 38-39 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Az esti futam alatt 33 fok kör alakulhat majd a levegő hőmérséklete.